dijous, 15 de febrer del 2018

L'Alt Camp


L'Alt Camp és una comarca situada a l'interior de la província de Tarragona. Consta d'un paisatge format per muntanyes (esquitxades de masies i petits pobles) i valls que pertanyen a la serralada Prelitoral i envolten la plana central. És una comarca on la història les tradicions i la gastronomia són els seus principals valors.

L'Alt Camp és terra de reconquesta. Per donar suport al repoblament d'aquestes terres, a principis del segle XII es va construir el monestir de Santes Creus, pertanyent a l’orde del Cister, i que va tenir vida monàstica fins a l’any 1835. Santes Creus, juntament amb els altres monestirs cistercencs de Poblet (Conca de Barberà) i Vallbona de les Monges (Urgell) constitueixen en l'actualitat La Ruta del Cister.

L’Alt Camp ha sigut tradicionalment terra de vins, encara que en l’actualitat la vinya comparteix paisatge amb l'ametller, l’olivera i l'avellaner. Una mostra d’aquest important passat vinícola és l’existència d’un ric patrimoni arquitectònic de cellers modernistes, que van aparèixer a principis del segle XX i estaven lligats a cooperatives de pagesos. Podem contemplar aquestes catedrals del vi a poblacions com Aiguamúrcia, Santes Creus, Nulles, Vila-rodona o el Pla de Santa Maria.




El Alt Camp es una comarca situada en el interior de la provincia de Tarragona. Consta de un paisaje formado por montañas (salpicaduras de masías y pequeños pueblos) y valles que pertenecen a la sierra Prelitoral y que rodean la llanura central. Es una comarca donde la historia, las tradiciones y la gastronomía son sus principales valores.

El Alt Camp es tierra de reconquista. Para apoyar a la repoblación de estas tierras, a principios del siglo XII se construyó el monasterio cisterciense de Santes Creus (tuvo vida monástica hasta el año 1835). Santes Creus, junto a los otros monasterios cistercienses de Poblet (Conca de Barberà) y Vallbona de les Monges (Urgell) constituyen en la actualidad La Ruta del Cister.

El Alt Camp ha sido tradicionalmente tierra de vinos, aunque en la actualidad la viña comparte paisaje con el almendro, el olivo y el avellano. Una muestra de este importante pasado vinícola es la existencia de un rico patrimonio arquitectónico de bodegas modernistas, que aparecieron a principios del siglo XX y estaban ligadas a cooperativas de campesinos. Podemos contemplar estas catedrales del vino en poblaciones como Aiguamúrcia, Santes Ceus, Nulles, Vila-rodona o el Pla de Santa Maria.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada