dijous, 18 de gener del 2018

L'Empordà


L’Empordà: Una comarca on la costa, les muntanyes i la plana s’ajunten per crear un territori amb una forta personalitat pròpia.

La història d'aquesta comarca es remunta a la prehistòria, així ho demostren els nombrosos conjunts megalítics i dòlmens repartits pel territori. Els següents rastres d’ocupació humana que tenim constància són el poblat iber d’Ullastret i les colònies greges de Rodes (actual Roses) i Emporium (Empúries), aquesta última població va continuar en el període romà sota el nom d’Emporiae. A Ullastret i a Empúries podem gaudir d’una molt interessant visita en els seus respectius museus. L’edat mitjana bé marcada per l’important Comtat d’Empúries, creat en l’època de l’imperi Carolingi (812) i que va perdurar fins a la incorporació a la corona d’Aragó (1402). Tota la comarca està impregnada d’aquest temps on la majoria dels pobles mantenen una estructura medieval, són molt recomanables les visites al monestir benedictí de Sant Pere de Rodes (segles IX –XVIII) i els pobles de Pals, Peratallada, Ullastret i Madremanya.

El paisatge de l’Empordà ve marcat per una extensa plana que uneix la costa amb les darreres muntanyes dels Pirineus i el massís de les Gavarres. Això fa que podem gaudir d’un molt ampli ventall de paisatges. Si som amants de la natura, no podem deixar de visitar algunes de les seves reserves naturals, com per exemple el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, la Reserva marítima de les Illes Medes, el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera o el Parc Natural del Cap de Creus...



El Empordà: Una comarca donde la costa, las montañas y la llanura se juntan para crear un territorio con una fuerte personalidad propia.

La historia de esta comarca se remonta a la prehistoria, así lo demuestran los numerosos conjuntos megalíticos y dólmenes repartidos por el territorio. Los siguientes rastros de ocupación humana, que tenemos constancia, son el poblado íbero de Ullastret y las colonias griegas de Rodas (actual Roses) y Emporium (Empúries), esta última población continuó en el periodo romano bajo el nombre de Emporiae . En Ullastret y en Empúries podemos disfrutar de una muy interesante visita en sus respectivos museos. La edad media bien marcada por el importante Condado de Empúries, creado en la época del imperio Carolingio (812) y que perduró hasta la incorporación a la corona de Aragón (1402). Toda la comarca está impregnada de este tiempo donde la mayoría de los pueblos mantienen una estructura medieval, son muy recomendables las visitas al monasterio benedictino de Sant Pere de Rodes (siglos IX -XVIII) y los pueblos de Pals, Peratallada, Ullastret y Madremanya.

El paisaje del Empordà viene marcado por una extensa llanura que une la costa con las últimas montañas de los Pirineos y el macizo de las Gavarres. Esto hace que podemos disfrutar de un muy amplio abanico de paisajes. Si somos amantes de la naturaleza, no podemos dejar de visitar algunas de sus reservas naturales, como por ejemplo el Parque Natural de los Aiguamolls del Empordà, la Reserva marítima de las Islas Medes, el Paraje Natural de Interés Nacional de la Albera o el Parque Natural del Cap de Creus...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada