dimarts, 30 de gener del 2018

El Berguedà




El Berguedà
és una de les comarques més interessants de Catalunya, on la història i la cultura sorgeixen de les entranyes de les muntanyes.

Aquest comarca té un gran patrimoni natural a l’abast de tothom. Les serralades del Cadí i del Moixeró, amb el majestuós cim del Pedraforca (2506m d’altitud), fan frontera amb la Cerdanya i formen un dels parcs naturals més grans de Catalunya amb una extensa xarxa de camins que ens permet gaudir de tots els seus tresors. A Castellar de N’Hug podem visitar les famoses fonts del Llobregat. A les rieres de Merlés i de Navel tenim una molt bona mostra dels rius d’alta muntanya. Si no tenim tanta fam d’alta muntanya us recomanem les serralades del Prepirineu, com per exemple la serra de Queralt, la del Catllaràs o la del Picancel.

Una manera de conèixer la comarca és mitjançant el turisme actiu. El Berguedà ens ofereix un molt ampli ventall de possibilitats de gaudir del territori amb activitats per a tothom. L’aigua és present a tota la comarca, a l’embassament de la Baells podem fer piragüisme i al torrent de l’Escalell i al forat Negre de Vallcebre podem fer descens de barrancs. La xarxa de camins que connecta tota la comarca ens permet la pràctica del senderisme i de la bicicleta de muntanya des dels camins més suaus que segueixen el curs del Llobregat (via verda del Llobregat) fins als més durs com el Camí dels Bons Homes o la volta al Cadí-Moixeró. Les muntanyes del Berguedà són excel•lents per la pràctica de l’escalada, disposem de més de 10 zones d’escalada com poden ser el Pedraforca o el Castell de l’Areny...



El Berguedá: Ven a conocer una de las comarcas más interesantes de Cataluña, donde la historia y la cultura surgen de las entrañas de las montañas.

Este comarca tiene un gran patrimonio natural al alcance de todo el mundo. Las cordilleras del Cadí y del Moixeró, con la majestuosa cumbre del Pedraforca (2506m de altitud), hacen frontera con la Cerdaña y forman uno de los parques naturales más grandes de Cataluña, con una extensa red de caminos que nos permite disfrutar de todos sus tesoros. En Castellar de N'Hug podemos visitar las famosas fuentes del Llobregat. A las rieras de Merlés y de Navel tenemos una muy buena muestra de los ríos de alta montaña. Si no tenemos tanta hambre de alta montaña os recomendamos las cordilleras del Prepirineo, como por ejemplo la sierra de Queralt, la del Catllaràs o la del Picancel.

Una manera de conocer la comarca es mediante el turismo activo. El Berguedá nos ofrece un muy amplio abanico de posibilidades de disfrutar del territorio con actividades para todo el mundo. El agua es presente en toda la comarca, en el embalse de La Baells podemos hacer piragüismo y al torrente del Escalell y el Forat Negre de Vallcebre podemos hacer descenso de barrancos. La red de caminos que conecta toda la comarca nos permite la práctica del senderismo y de la bicicleta de montaña desde los caminos más suaves que siguen el curso del Llobregat (vía verde del Llobregat) hasta los más duros como el Camino dels Bons Homes o la vuelta al Cadí-Moixeró. Las montañas del Berguedà son excelentes por la práctica de la escalada, disponemos de más de 10 zonas de escalada como pueden ser el Pedraforca o el Castell de l'Areny.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada